DOLAR 32,5237 -0.08%
EURO 34,8023 -0.2%
ALTIN 2.420,11-0,40
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
En iyilere Altın Kaşık’lar
20 okunma

En iyilere Altın Kaşık’lar

ABONE OL
22 Ocak 2024 00:09
En iyilere Altın Kaşık’lar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5. Altın Kaşık Ödülleri’nde 6 Şubat depremleri üzerine hızla bölgede organize olan Acil Gıda Kolektifi’nin Jüri Özel Ödülü alması alkışlarla karşılandı. Yılın Genç Şefi seçilen Ulaş Durmaz’ın Altın Kaşık’a uzanan öyküsü ve geleceğe yönelik atılımları da ilgiyle izleniyor.

Gastronomide geçen haftanın gündemine, Mutfak Dostları Derneği’nce düzenlenen 5. Altın Kaşık Ödülleri damgasını vurdu. Mensubu olmaktan gurur duyduğum dernek, bu ödül sistemiyle sadece ülkemizde değil dünyada da büyük ilgi gören, kıymet verilen bir oluşum. Gastronomi ödülleri, Türk mutfağının gelişimi ve sektörde yarattığı dinamizm açısından da güçlü bir motivasyon sağlıyor. Yeter ki, bu köşede sık sık gündeme getirdiğim gibi hatır, gönül işi olmasın, yanlış amaçlara yönelinmesin, doğru kurgulansın, kriterleri olsun ve referans niteliği taşısın. Dünyaca ünlü iki rehber, Michelin ve Gault and Millau’nun ülkemizde yarattığı heyecan bunun en önemli yansıması.

İlk ödül programı

Altın Kaşık Ödülleri ayrıca ülkemizde, bir sivil toplum kuruluşunun başlattığı ve organize ettiği ilk ödül programı olma niteliğinde. Türk gastronomisine katkı sağlayan kişi ve kuruluşları ödüllendirmek, gastronomi dünyamızın çıtasının yükseltilmesine destek olmak amacıyla oluşturulan, objektif kriterler içeren bir ön jüri ve ana jüri sistemi ile işliyor. Jumbo’nun katkıları ve Four Seasons Sultanahmet’in ev sahipliğinde düzenlenen gecenin bitiminde dikkatimi çeken en önemli konu,     11 farklı kategoride ve iki jüri özel ödülüyle belirlenen sonuçların tartışmasız kabul görmesiydi. Bu da, Altın Kaşık ödül programının ne kadar doğru ve başarılı işlediğinin en güzel göstergesiydi.

Jüri Özel ödülleri

Derneğin kurucu üyesi Tuğrul Şavkay adına verilen Başarı Ödülü, ülkemizdeki gastronomi kültürünün önemli unsurlarından baklavanın önde gelen temsilcisi Nadir Güllü’nün oldu. Güllü, baklavanın kültürel bir miras olarak gelecek nesillere aktarılması ve uluslararası tanınırlığı konusundaki çalışmalarda büyük emeği olan, sektörün saygın ve duayen ismi. Jüri Özel Ödülü ise 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından hızla harekete geçerek, depremden etkilenen bölgelerdeki gıda krizinin çözümü için seferber olan ve dünyada eşine zor rastlanacak dayanışma örneklerinden birini sergileyen, yüzlerce şef ve gönüllünün katkılarıyla bir araya gelen Acil Gıda Kolektifi’ne verildi. Kolektifin ilk hedefi deprem bölgesine gidip ateşi yakmak, ocağı söndürmemekti. Şefler sahaya koşarken, farklı mesleklerden gıda sektörünün önde gelen isimleri arka planda inanılmaz bir destek ağı oluşturmuştu. Ödül, Kolektif adına hareketi ilk başlatan isim şef Yalçın İnam’a veridi.

Altın Kaşık’a uzananlar

– Yılın Şefi: Pınar Taşdemir, Araka

– Yılın Yabancı Şefi: Rudolf Van Nunen, Şans Restoran

– Yılın Genç Şefi: Ulaş Durmaz, The Red Balloon

– Yılın Pasta Şefi: Feray Aydoğdu, Tonka Patisserie

– Yılın Geleneksel Lokantası: Seraf

– Yılın Yabancı Konsept Lokantası: Çok Çok Thai

– Yılın Tek Ürün Geleneksel Lokantası: Aşçı Bacaksız

– Yılın Pastanesi veya Tatlı Evi: Baylan

– Yılın Ürün Satış Noktası: Cankurtaran Gıda

– Yılın Gastronomi Kitabı: “Buyurun Ziyafete” (Vedat Milor, İletişim Yayınları)

– Yılın Dijital Yayını: “Yedik İçtik” podcast (Hülya Ekşigil, Deniz Alphan)

Ayvalıklı Şef’in ödül yolculuğu

Genç şef Ulaş Durmaz, 15 yaşında ikisi de aşçı olan dedesini ve babasını rol model ediniyor. Lise öğrenimini aşçılık üzerine almaya karar verip Cunda Adası’ndaki Ortunç Otel’de bulaşıkçı olarak işe başlıyor. Doğma büyüme Ayvalıklı olmasının şansını her yemek masasında hissettiğini belirtiyor. Lise ve üniversite eğitimini tamamlıyor ve Şemsa Denizsel ile iki buçuk yıl çalışıyor. Sonra, İstanbul macerası başlıyor. İlk durağı Çiğdem Seferoğlu’nun kurucusu olduğu Hodan. Kısa bir süre de olsa İnanç Çelengil’in Aman da Bravo’sunda çalışma fırsatı yakalıyor. Yani bir diğer deyişle sıkı şeflerin yanında yetişiyor. Yaklaşık bir yıldır da The Red Balloon’un Head Chef’i. Michelin Rehberi 2024’in Genç Şefi ödülünün sahibi. Şimdi de Altın Kaşık onda.

Ulaş Durmaz, henüz 24 yaşında. Gencecik. Heyecanlı. Mutfakta en önem verdiği şey malzeme: “Malzemenin iyisi de mevsiminde ve yerinde güzel,” diyor. Menüsünü her zaman mevsimsel malzemeyle hazırlayıp, alışık olduğumuz lezzetleri kendi yorumunu katarak pişiriyor. Baharatları Mardin’den, peynirleri Ayvacık’tan, yaz mevsiminde domatesleri Çanakkale’den, asma yaprağını Tokat’tan getiriyor. Geçtiğimiz günlerde babasıyla birlikte mutfağa girip yaptığı mezeleri tatma şansım oldu. İnanın her bir mezenin tadı damağımda.

Tayland yolcusu

Şu aralar bir başka heyecanı daha var. Kendini geliştirmek ve farklı deneyimler kazanmak için 14 günlüğüne Tayland’a gidiyor. Ulaş öğrenme hevesiyle dolu. “Kendimi durmadan geliştireceğim bir süreç hayal ediyorum,” demesinden belli değil mi? Ulaş’ın The Red Balloon mutfağında tarzı, Ege ve Akdeniz’in ürünü ön plana çıkaran tanıdık tatlarını kendine özgü yorumlamak. Her bir tabağı özenle el yapımı seramiklerle eşleştirerek sanatını tamamlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
deneme bonusudedektifdeneme bonusu veren sitelerfixbetfixbetantalya escortmatadorbethukuk forumDijital Pazarlama Ajansıgaziantep escortantep escortmarsbahishaberankara laptop alım satımistanbul evden eve nakliyatmarsbahis giriş